Interviews

Interview med Pia Norup, iværksætter og mor

 

I dette indlæg skal vi lære iværksætteren Pia Norup at hende. Pia er mor til en dejlig dreng på ca. 1 år og derudover er hun ejeren af webshoppen Norpii.dk som sælger lækre varer til hjemmet fra mærker som Bloomingville, House Doctor og Meraki. Jeg har stillet Pia 10 spørgsmål, og de kommer her:

 
– Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig?
En typisk dag starter med at jeg afleverer Jeppe i dagplejen, hvorefter jeg kører hjem og tjekker firmaemail og pakker eventuelle ordrer til afsendelse. Derefter laver jeg opslag til Instagram og arbejder med søgeordsoptimering på webshoppen. Hen over middag får jeg ordnet lidt praktiske opgaver i hjemmet (tøjvask, støvsugning, forberedelser til aftensmad osv) og går tur med hunden.  Derefter tilbage til arbejde med webshoppen, og hen ad eftermiddagen henter jeg Jeppe, og så har han mit fulde fokus indtil vi skal lave aftensmad, hvorefter han får et bad og bliver lagt i seng. Om aftenen har jeg tid for mig selv og ser enten lidt serie og går/løber en tur. Men inden længe ændrer det sig, da jeg har fået et freelance job som Key account manager, og går dermed 100% selvstændig med min virksomhed d 01.09.2018 

Hvordan har du ændret dig som person ift. for to år siden og nu?
For 2 år siden var jeg noget mere selvcentreret end i dag. Dengang havde jeg kun hund og kæreste at skulle stå til ansvar for, men langt hen ad vejen sørger de to jo heldigvis for sig selv. Jeppe har helt klart lært mig at tage mere ansvar, da der kommer rutiner og opgaver med et barn som bare skal løses, og det er kun mig (og hans far) der er til at sørge for det. Som fx et fyldt køleskab og at aftensmaden skal være på bordet klokken 18, for ellers så har vi en træt og sulten baby, hvilket absolut ikke er ønskværdigt. Den fejl begår man kun én gang. Okay måske to gange, men så heller ikke mere 😊 I dag har jeg lært, at mine behov (træning, virksomhed, afslapning osv.) skal opfyldes når Jeppe er i dagplejen eller om aftenen når han er gået i seng, for så kan jeg få lov at fordybe mig og slå alle andre tanker fra. Tidsspild er der ikke meget af, og jeg kommer nu rigtig langt med planlægning, frem for spontanitet som jeg var stor tilhænger af for blot 2 år siden.

– Hvad er det bedste ved at være mor?

Det bedste ved at være mor er uden tvivl den ubetinget kærlighed der kommer tilbage. Alle de smil, pludselig latter, krammere, kys osv. han er begyndt at give – det er guld værd.

Til trods for at han kun er lige knap ét år så har han lært mig vanvittigt meget, både om ‘livet’ og om mig selv, som jeg i dag ikke vil være foruden. Han har skabt en dybere mening med livet til trods for at jeg kan komme hele følelsesregisteret igennem på én dag i hans selskab.

– Hvad er den største udfordring ved at være mor?
Den største udfordring ved at blive mor er det at skulle have en anden person omkring mig 24/7. Vi er i gang med den helt store husrenovation, hvilket betyder at det også er mig der har Jeppe alene i weekenderne og på hverdagsaftener, da min kæreste er ude og arbejde på renoveringen. Dette har været rigtig svært for mig, fordi jeg har så mange visioner for min virksomhed som også er tidskrævende, for at få dem ført ud i livet. Så jeg har til tider følt at jeg kun har været halvhjertet til stede ved både Jeppe og Norpii.dk, hvilket absolut ikke er en sjov følelse. Det er heldigvis blevet meget bedre nu hvor han er startet i dagpleje. Det har givet mig en masse timer om formiddagen til intensivt at arbejde med virksomheden, og derfor kan jeg være 100% til stede for Jeppe i eftermiddags- og aftentimerne.

– Hvis du rigtig skal forkæle dig selv, hvad gør du så?
Så bevæger jeg mig, enten ved en lang gåtur med hunden og en god podcast i ørerne eller en tur i fitness centret med høj musik i ørerne. Det flytter fokus væk fra al hverdagens trummerum, hvor jeg hverken behøver at tænke på mand, barn, vasketøj og virksomhed. Jeg tager også tit en times tid om aftenen, når resten af huset er gået i seng, og ser et afsnit serie. Den ene time er guld værd, og gør at jeg lader op og er klar til næste dags udfordringer.

– Har du nogle dårlige vaner – hvis ja, hvilke?
Jeg samler på dårlige vaner 😃 Ej, efter nærmere eftertanke så vil jeg faktisk sige at jeg har skilt mig af med de fleste dårlige vaner. Jeg tror det er fordi der ganske simpelt ikke er tid til dem mere, grundet alle de ting jeg gerne vil nå.

Hvis jeg skal nævne én ting, så vil det være at jeg bruger for meget tid på Instagram. Jeg bruger Instagram meget i min virksomhed, og er derfor ofte inde på mediet, og ofte får min nysgerrighed ført mig af veje som ingen lunde er arbejdsrelateret – Ups 😃

– Hvad drev dig til at starte din egen forretning?
Det er ganske simpelt, fordi jeg vil være min egen chef. Jeg har altid haft en drivkraft som gør at når jeg får en ide, så skal den afprøves. Jeg havde længe haft en drøm om at starte egen virksomhed, og længe talt om en webshop. Jeg blev træt af snakken og ‘hvad nu hvis’ tankerne, og fik oprettet CVR nr. og så kørte det ellers bare som perler på en snor. En snor med knuder på, bevares, men dem kom jeg også over med hjælp fra en masse mennesker som bare sidder derude og venter på at du spørger. Jeg havde brugt uendeligt mange timer på at tænke på de ting som kunne gå galt, og uendeligt mange gange havde jeg opgivet ideen fordi folk omkring mig nævnte lige præcis de udfordrende ting jeg selv tænkte. Men jeg fik vendt tankegange om, og ser nu mulighederne sammen med udfordringerne. Og måske vigtigst af alt, brug ordet ‘udfordring’ i stedet for ‘problem’.

Så nu står jeg her, med en webshop som er opadgående, og som jeg får mere og mere positiv feedback på, også fra tvivlerne.

– Hvad er dine drømme for fremtiden?
I fremtiden håber jeg på, at kunne leve 100% af Norpii.dk, og åbne en (måske flere) fysisk butik. Derudover glæder jeg mig til vi står med vores helt færdigrenoverede hus (det der med renovering er nemlig ikke lige mig 😊) og bare kan nyde hinanden, vores familier og venner. Om fremtiden byder på endnu et barn er meget uvist, og skal jeg svare i dag så bliver svaret nej, fordi jeg ikke syntes jeg har tiden til det. Jeg har en drøm om at flytte tilbage til Sjælland hvor jeg oprindeligt er fra, men det kræver lidt overtalelse, da han ikke er klar på at forlade Fyn.

– Hvor ser du dig selv om 10 år?
Om 10 år så lever vi af, at drive min webshop. Drømmen om Sjælland er kommet nærmere, men er måske ikke helt inde for rækkevidde endnu. Måske er der kommet en bror/søster til Jeppe, måske ikke? Jeg syns det er svært at spå for fremtiden, og vil lade den stå åben og blive overrasket, men en én ting er sikkert, jeg skal holde en kæmpe 40 års fødselsdag for alle venner og familie, når nu jeg ikke fik gjort det på min 30 års fødselsdag, grundet at Jeppe var ganske nyfødt 😊

– Dit bedste tip hvis man går med en drøm om at starte sin egen business?
Spring ud i det, tør at stå ved din idé og spørg, spørg, SPØRG alle omkring dig. Bekendte som ubekendte. Jeg har hevet fat i mange personer jeg ikke kendte undervejs (og gør stadig) og ALLE har været så hjælpsomme. Du skal (højest sandsynlig) ikke ud og opfinde den dybe tallerken på ny, så brug andres viden og erfaringer til at komme nærmere dit mål.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar